Si tens l'idCAT Certificat o vols saber si el tens i confirmar que funciona correctament o verificar la seva validesa per fer-ne ús, per exemple, en accedir a un tràmit, a continuació trobaràs les proves que pots realitzar:

Comprova que tens l'idCAT certificat

Revisa que l’idCAT Certificat està instal·lat al magatzem de certificats del navegador que utilitzes:

• Mozilla Firefox: ves a Eines >Paràmetres>Privadesa i Seguretat>Certificats>Mostra els certificats>Els vostres certificats. Has de buscar "el teu nom+DNI" sota l'agrupació Consorci Administració Oberta de Catalunya.
  • Google Chrome: ves a Configuració >Privadesa i seguretat>Seguretat>Administra certificats >Personal. Has de buscar "el teu nom+ EC Ciutadania".
  • Safari: obre el menú “Finder” i escriu la paraula “clauers”, tot seguit s’obrirà la carpeta “clauers” del teu ordinador. Al subapartat “Els meus certificats” has de buscar "el teu nom" i si hi cliques ha d'aparèixer "Clau de idcat.cat".
  • Microsoft Edge: ves a Configuració>Privadesa>Seguretat>Administrar certificats>Certificats> Personal. Has de buscar "el teu nom+ EC Ciutadania".

En cas que no t'aparegui l'idCAT en el navegador, podria ser:

Identifica't amb l'idCAT Certificat

Per confirmar que el teu idCAT funciona correctament pots provar d'identificar-te a la pàgina web d'una administració pública o a l'Ens de Proves DEMO e-TRAM (els tràmits realitzats no tenen cap validesa legal).

En aquest sentit, accedeix a la Instància Genèrica des del botó "Comença" i selecciona l’opció "Certificat Digital":

Si pots accedir correctament, el teu certificat està ben instal·lat en el navegador  i funciona correctament.

Signa amb l'idCAT Certificat

Pots provar de signar amb el teu certificat a través del Signasuite, per fer-ho clica l'opció Signar:

Hauràs d'escollir el document a signar:

Podràs personalitzar la ubicació i el tipus de visualització de la signatura:

Un cop escollides les opcions, clica Signa; s'iniciarà el procés de signatura i t'apareixerà l'opció de seleccionar amb quin certificats vols signar; selecciona el teu idCAT i prem Signar

T'apareixerà el missatge confirmant que la signatura s'ha fet correctament, i podràs descarregar el document signat a través de l'opció Descarregar.

Comprova la vigència de l'idCAT Certificat

L'idCAT certificat té una durada de 4 anys. Pots comprovar si és vigent a través del Signasuite. Necessitaràs el fitxer de la clau pública de l'idCAT, en format .cer o .crt.

Un cop disposes del fitxer, el pots validar accedint a Signasuite i clicant l'opció Validar:

Hauràs de seleccionar que vols validar un certificat i seleccionar el fitxer corresponent a la clau pública del teU idCAT

Un cop seleccionat el fitxer, clica Validar i t'apareixerà l'estat del teu idCAT sig4.PNG

Si un cop fetes les proves anteriors, el teu idCAT certificat és vàlid i funciona correctament i segueixes sense poder accedir al tràmit, et recomanem que t'adrecis al prestador d'aquest.