L'idCAT Certificat es composa de dos elements: la clau pública i la clau privada. La clau privada és l'element que conté la informació específica del ciutadà titular de cada idCAT Certificat, mentre que la clau pública inclou la  informació genèrica relativa a les característiques de l'idCAT Certificat.

Per utilitzar l'idCAT Certificat per l'autenticació, signatura, etc, és necessari disposar de l'idCAT Certificat complet (clau pública+clau privada). No obstant, en algunes ocasions es pot necessitar la clau pública de l'idCAT Certificat, per exemple per comprovar la vigència del mateix.

Avís: mai comparteixis la clau privada del teu idCAT Certificat. Sí que pots compartir la clau pública, per exemple per resoldre una incidència en l'ús del certificat.

A continuació t'expliquem com obtenir la clau pública de l'idCAT Certificat, en funció del navegador on el tinguis instal·lat:

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Google Chrome

Pas 1: Ves al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat- Administra certificats.

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Seleccionar el botó exportar

Pas 3: seleccionar l'opció "No exportar la clau privada"

Seleccionar l'opció No exportar la clau privadaSeleccionar el formar que vols utilitzar

Pas 4: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens la clau pública de l'idCAT Certificat exportada.

Defineix la ubicació i el nom del fitxer

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Clauers - Mac

Pas. 1 Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

Pas. 2 Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

Pas. 3 Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

Pas. 4 S'obrirà una finestra on haurem de seleccionar en el desplegable el format d'arxiu "certificat (.cer)", indicar el nom de la clau pública i a quina ubicació el volem guardar. Finalment farem clic a Desar.

Ja tindrem la clau pública (.cer) de l'idCAT Certificat en la ubicació definida.

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Microsoft Edge

Pas 1: amb el navegador Microsoft Edge ves al botó de la part superior dreta>Configuració> Pestanya Privadesa, cerca i serveis>Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal".

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Seleccionar el teu certificat i premer Exportar

Pas 3: seleccionar l'opció "No exportar la clau privada"

Seleccionar l'opció No exportar la clau privadaSeleccionar el format que desitjes utilitzar

Pas 4: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens la clau pública de l'idCAT Certificat exportada.

Seleccionar la ubicació on la vols exportar

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Firefox

Pas 1: Ves a Eines >Paràmetres>Privadesa i Seguretat >Mostra els certificats

Selecciona mostra els certificats

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Visualitza".

Prémer el botó visualitza, un cop seleccionat el certificat

Pas 3: a l'apartat "Altres" premer l'opció "PEM(cert)"

Dintre Altres a la fila Baixa prémer PEM (cert)

Aquesta opció et permetrà descarregar la clau pública del teu idCAT Certificat en format .pem.

Pas 4: per modificar el format i passar-lo a .cer, pots canviar el nom del fitxer (fent clic amb el botó dret del ratolí sobre el fitxer i seleccionant l'opció Canviar nom) i modificar l'extensió .pem per .cer

Seleccionar canviar Nom amb el botó dret

en fer "intro" el fitxer ja quedarà amb el format .cer

fitxer modificat amb el format .cer

Ja tens la clau pública de l'idCAT Certificat exportada.