L'idCAT Certificat es composa de dos elements: la clau pública i la clau privada. La clau privada és l'element que conté la informació específica del ciutadà titular de cada idCAT Certificat, mentre que la clau pública inclou la  informació genèrica relativa a les característiques de l'idCAT Certificat.

Per utilitzar l'idCAT Certificat per l'autenticació, signatura, etc, és necessari disposar de l'idCAT Certificat complet (clau pública+clau privada). No obstant, en algunes ocasions es pot necessitar la clau pública de l'idCAT Certificat, per exemple per comprovar la vigència del mateix.

Avís: mai comparteixis la clau privada del teu idCAT Certificat. Sí que pots compartir la clau pública, per exemple per resoldre una incidència en l'ús del certificat.

A continuació t'expliquem com obtenir la clau pública de l'idCAT Certificat, en funció del navegador on el tinguis instal·lat:

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Google Chrome

Pas 1: Ves al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat- Administra certificats.

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Pas 3: seleccionar l'opció "No exportar la clau privada"

Pas 4: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens la clau pública de l'idCAT Certificat exportada.

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Clauers - Mac

Pas. 1 Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

Pas. 2 Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

Pas. 3 Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

Pas. 4 S'obrirà una finestra on haurem de seleccionar en el desplegable el format d'arxiu "certificat (.cer)", indicar el nom de la clau pública i a quina ubicació el volem guardar. Finalment farem clic a Desar.

Ja tindrem la clau pública (.cer) de l'idCAT Certificat en la ubicació definida.

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Microsoft Edge

Pas 1: amb el navegador Microsoft Edge ves al botó de la part superior dreta>Configuració> Pestanya Privadesa, cerca i serveis>Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal".

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Pas 3: seleccionar l'opció "No exportar la clau privada"

Pas 4: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens la clau pública de l'idCAT Certificat exportada.

Exportar la clau pública de l'idCAT instal·lat a Firefox

Pas 1: Ves a Eines >Paràmetres>Privadesa i Seguretat >Mostra els certificats

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Visualitza".

Pas 3: a l'apartat "Altres" premer l'opció "PEM(cert)"

Aquesta opció et permetrà descarregar la clau pública del teu idCAT Certificat en format .pem.

Pas 4: per modificar el format i passar-lo a .cer, pots canviar el nom del fitxer (fent clic amb el botó dret del ratolí sobre el fitxer i seleccionant l'opció Canviar nom) i modificar l'extensió .pem per .cer

en fer "intro" el fitxer ja quedarà amb el format .cer

Ja tens la clau pública de l'idCAT Certificat exportada.