Per poder renovar el certificat, has de tenir en compte:

  • La renovació en línia només es pot realitzar des d'un ordinador.
  • El certificat ha d’estar en període de renovació, és a dir, entre els 60 dies previs a la seva caducitat (l'idCAT certificat té una durada de 4 anys).
  • Només es pot renovar en línia una vegada cada 5 anys*.

*Segons la Política General de Certificació, si han passat més de cinc anys des de l'última vegada que el titular es va identificar presencialment en una oficina d’Entitat de Registre, haurà de personar-se de nou per a portar a terme la renovació. Per aquest motiu només serà possible el procés de renovació en línia una vegada cada 5 anys.

 

La renovació la pots fer en línia o presencialment a una Entitat de Registre idCAT. 

A continuació t'expliquem els passos a seguir per fer la renovació en línia del teu idCAT Certificat:

Pas 1. Entra a www.idcat.cat amb el navegador on tens instal·lat l'idCAT Certificat i ves l'apartat “Renovar el certificat”.

Dirigir-se a l'apartat renovar el certificat de la secció Gestió del certificat

Pas 2. Prem el botó “Següent”, t'apareixerà el selector de certificats, selecciona el teu idCAT Certificat en període de renovació i continua.

Nota: Si accedeixes des de l'enllaç de renovació del correu d'avís de caducitat, accediràs directament al selector de certificats. Selecciona el teu i continua.

Pas 3. Veuràs a la pantalla les dades del teu certificat, comprova que les dades són correctes i prem "Descarregar".

Si alguna de les dades no és correcta, serà necessari que acudeixis a una Entitat de Registre per tal d'obtenir un nou idCAT Certificat. 

Atenció:

En cas d'utilitzar Windows si et demana “Guardar” o "Obrir", prem "Guardar" per tal que es desi el fitxer del certificat a la ubicació definida per a les descàrregues del teu navegador. 

En cas d'utilitzar Mac i Safari prem "Permetre" per finalitzar el procés de descàrrega.

Un cop fet, t’apareixerà un missatge confirmant que la descàrrega s’ha realitzat correctament.

Pas 4. Tot seguit, instal·la el fitxer .p12 o .pfx del certificat idCAT renovat seguint les instruccions d'instal·lació segons el teu sistema operatiu.

 

 

 

Et podria interessar: