A partir del moment en què es revoca un certificat, tant el certificat original com qualsevol de les còpies que se n'hagin pogut realitzar deixaran de ser vàlides i no es podran fer servir més encara que no hagi arribat la data de caducitat del certificat.

Si vols donar de baixa permanentment el teu idCAT Certificat o, si com a titular d'aquest, sospites o tens la certesa que un tercer té accés al teu certificat (l'has perdut o te l'han robat) és necessari que el revoquis. La revocació implica la inhabilitació total i l'anul·lació permanent del certificat i de qualsevol còpia d'aquest.

La revocació d’un idCAT Certificat la pots fer en línia des de casa o presencialment en una entitat de Registre:

Des de casa

Accedeix a la pàgina www.idcat.cat a l’apartat "Revocació":

pàgina inicial de la web idcat.cat

Emplena les dades que demana el formulari i fes clic a "Revocació del certificat":

formulari revocació del certificat

Nota: Si no recordes el Codi de gestió (Contrasenya) el pots recuperar mitjançant l'enllaç de la part inferior de la pàgina o bé directament a través del següent enllaç per reenviar-te el codi de gestió.

En la pantalla següent t'apareixerà un missatge indicant que la teva sol·licitud de revocació s'ha realitzat correctament.

Missatge de confirmació conforme la sol·licitud de revocació s'ha realitzat correctament

Si necessites obtenir un nou idCAT certificat podràs fer-ho des de qualsevol Entitat de Registre idCAT, trobaràs els passos a Sol·licitud de l'idCAT Certificat.

Un cop revocat el certificat, com que ja no se'n podrà fer ús, et recomanem que el desinstal·lis de tots els navegadors i dispositius on el tinguis instal·lat.

Des de l'Entitat de Registre idCAT

Pots revocar l'idCAT Certificat en qualsevol Entitat de Registre idCAT.

Si necessites obtenir un nou idCAT Certificat, podràs sol·licitar-lo a la mateixa Entitat de Registre.

Un cop revocat el certificat, com que ja no se'n podrà fer ús, et recomanem que el desinstal·lis de tots els navegadors i dispositius on el tinguis instal·lat.