Si necessites desinstal·lar l'idCAT Certificat perquè l'has revocat, ha caducat o bé perquè ja no en faràs ús, caldrà que segueixis els passos següents en funció del navegador o dispositiu d'on el vulguis desinstal·lar:

Desinstal·lar l'idCAT Certificat del navegador Firefox

Pas 1: ves a Eines > Paràmetres > Privadesa i Seguretat > Mostra els certificats

Pas 2: selecciona el certificat amb el teu nom, emès per EC-Ciutadania, i clica el botó “Suprimeix”.

Pas 3: selecciona que estàs d'acord en suprimir el certificat:

Ja no es podrà fer servir l'idCAT Certificat en el navegador Firefox.

Desinstal·lar l'idCAT Certificat del navegador Google Chrome

Pas 1: ves al botó dels tres punts verticals de la part superior dreta.  Opció “Configuració” > Privacitat i Seguretat > Seguretat > Administra certificats.

Pas 2: selecciona el certificat amb el teu nom, emès per EC-Ciutadania, i clica el botó “Treure”.

Pas 3: l'assistent et preguntarà si vols eliminar el certificat; selecciona que sí:

Ja no es podrà fer servir l'idCAT Certificat en el navegador Google Chrome.

Desinstal·lar l'idCAT Certificat de Clauers-Mac

Pas 1: accedeix a Accés a Clauers > Inici de sessió > Certificats meus

Pas 2: selecciona el certificat que vols eliminar, veuràs que et mostra que té una clau privada

Pas 3: sobre la clau privada del certificat, clica el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, selecciona “Eliminar”.

Pas 4: l'assistent et preguntarà si vols eliminar el certificat; confirma-ho prement el botó eliminar.

Ja no es podrà fer servir l'idCAT Certificat en el Mac.

Desinstal·lar l'idCAT Certificat del navegador Microsoft Edge

Pas 1: en el navegador Microsoft Edge, ves al botó dels tres punts horitzontals de la part superior dreta > Configuració > Pestanya Privadesa, cerca i serveis > Seguretat. En aquest punt, clica en el botó “Administra Certificats” i a continuació la pestanya “Personal”.

Pas 2: selecciona el certificat amb el teu nom, emès per EC-Ciutadania, i clica en el botó “Treure”.

Pas 3: l'assistent et demanarà si vols esborrar el certificat; prem el botó Sí.

Ja no es podrà fer servir l'idCAT Certificat en el navegador Microsoft Edge.

Desinstal·lar l'idCAT Certificat d'un dispositiu Android

Pas 1: ves a "Ajustaments" > "Seguretat i privadesa" > "Altres ajustaments de seguretat" > "Certificats d’usuari" (aquesta ruta pot variar segons el model, si no coincideix amb el teu dispositiu, cerca amb la lupa "certificats d'usuari") i selecciona el teu certificat fent clic al teu nom:

Pas 2: fes clic a "Eliminar"

Ja no es podrà fer servir l'idCAT Certificat en aquest telèfon intel·ligent o tauleta Android.

Desinstal·lar l'idCAT Certificat d'un iPhone o iPad

Pas 1: ves a "Eines" > "General" > "VPN" i a l'apartat "Perfils de configuració" selecciona el teu idCAT Certificat fent clic al teu nom:

Si tens més d'un certificat i tens dubtes de quin és l'idCAT Certificat, pots comprovar quin és accedint a "Més detalls". Ha d'estar emès per "EC-Ciutadania":

Pas 2: fes clic a "Eliminar perfil"

Pas 3: indica el codi del teu Iphone:

Ja no es podrà fer servir l'idCAT Certificat en aquest Iphone/iPad.