L'idCAT Certificat el pots utilitzar en més d'un dispositiu, només necessites el fitxer .p12 o .pfx de l'idCAT Certificat. Aquest fitxer el vas obtenir quan vas fer la descàrrega de l'idCAT Certificat.

imatge

A continuació t'expliquem els diferents passos perquè puguis fer-lo servir en altres dispositius:

1. Localitza el fitxer

Busca el fitxer en el teu ordinador, memòria USB, correu electrònic, al núvol… o en la ubicació on el guardessis. Si no tens el fitxer, prova de buscar-lo en el cercador del teu sistema operatiu, tot indicant les extensions: .p12 o .pfx.

Si, tot i això, no l'has trobat, hauràs de crear una còpia del certificat mitjançant una exportació

2. Trasllada'l al nou dispositiu

Una vegada tinguis el fitxer, trasllada'l al dispositiu on el vulguis fer servir (per correu electrònic, per memòria USB,...).

3. Instal·la'l a Windows

Fes doble clic sobre el fitxer i a continuació segueix els passos de l’assistent fins que et demani una contrasenya. Aquí caldrà que indiquis el Codi de descàrrega/instal·lació (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic de descàrrega o de renovació i en el full de lliurament que et van donar a l'Entitat de Registre.

imagen

Et recomanem que en aquesta mateixa pantalla, activis la casella “Marcar aquesta clau com exportable”, si vols poder exportar-lo en un futur i fer-ne una còpia.

Prem a “Següent” a cada pas fins a arribar a “Finalitzar” i ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de Windows a Microsoft Edge i Google Chrome.

Et recomanem que conservis el fitxer .p12 o .pfx com a còpia de seguretat.

A continuació si vols, pots comprovar el funcionament de l'idCAT Certificat.

3. Instal·la'l a MAC

Per instal·lar el certificat, cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o pfx descarregat el teu equip dins la carpeta definida per a les descàrregues.  Fitxa't que tinguis la icona del cadenat que consta a Clauers - Inici de sessió oberta per tal que el certificat idCAT s’instal·li correctament.

A continuació, fes doble clic sobre el fitxer i selecciona del desplegable Clauers: Inici de sessió i prem el botó Afegir per instal·lar el certificat.

Durant aquest procés el sistema pot sol·licitar-te dues contrasenyes: primerament la d’administrador del sistema i posteriorment la del codi de descàrrega (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic rebut o en el full de lliurament.

A continuació accedeix a la carpeta Clauers- pestanya Certificats - EC-ACC--> prem "Obtenir informació" i un cop aquí, desplegant el menú Confiar indica Confiar-hi sempre. En fer aquesta acció el sistema et demanarà les teves credencials de MAC.

                                                                       Versió de MAC OS Mojave

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT instal·lat al repositori de MAC a Safari i Google Chrome.

Et recomanem que conservis el fitxer .p12 com a còpia de seguretat. Per tornar a instal·lar el fitxer recorda que el codi de descàrrega el tens al full de lliurament o bé en el correu electrònic rebut.

A continuació si vols, pots comprovar el funcionament de l'idCAT.

3. Instal·la'l en un telèfon intel·ligent o tauleta Android

3. Instal·la'l en un Iphone o Ipad