Quan un certificat digital en programari està instal·lat al magatzem de certificats d'un ordinador i el vols copiar o moure a un altre dispositiu, has de seguir els passos següents:

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Firefox

EXPORTACIÓ

Pas 1: Ves a Eines >Paràmetres>Privadesa i Seguretat >Mostra els certificats

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Fes-ne còpia de seguretat".

Pas 3: defineix la ubicació i el nom del fitxer.

Desar el certificat a la ubicació desitjada

Pas 4: Finalment hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer idCAT certificat en el nou dispositiu. Ja tens l'idCAT certificat exportat.

Definir contrasenya d'exportació

IMPORTACIÓ

Pas 1. Ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. Ves a Eines>Paràmetres>Privadesat i Seguretat>Mostra els certificats i clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

EXPORTACIÓ

Pas 1: Ves al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat- Administra certificats.

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Pas 3: seleccionar l'opció "Exportar la clau privada"

opció exportar la clau privada

Pas 4: a continuació hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer idCAT certificat en el nou dispositiu.

Definir contrasenya d'exportació

Pas 5: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens l'idCAT certificat exportat.

Definir contrasenya

IMPORTACIÓ

Pas 1. ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. accedeix al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat>Administra certificats i clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Exportar i importar un certificat en programari amb Clauers - Mac

EXPORTACIÓ

Pas. 1 Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

Pas. 2 Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

Pas. 3 Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

Pas. 4 S'obrirà una finestra que ens demanarà amb quin nom volem desar el certificat i a quina ubicació; indicarem el nom i on volem desar el certificat deixant el format d'arxiu per defecte: .p12.

Pas. 5 S'obrirà una finestra que ens demanarà posar una contrasenya d'exportació que ens servirà per a protegir l'arxiu del certificat exportat; aquesta contrasenya s'haurà d'introduir quan vulguem instal·lar el certificat des de l'arxiu resultant.

Pas. 6 Per finalitzar l'exportació s'obrirà una finestra que ens demanarà posar la contrasenya d'inici de sessió.

IMPORTACIÓ

Abans de fer la instal·lació, comprova que tinguis la icona del cadenat que consta a Clauers - Inici de sessió oberta:

A continuació tens dues opcions per instal·lar l'idCAT certificat:

1. Fent doble clic sobre l'arxiu idCAT certificat:

Cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o .pfx al teu equip a la carpeta "Descàrregues" i fes doble clic sobre el fitxer i segueix les indicacions de l’assistent tenint present que:

• L'assistent et pot demanar on afegir el certificat idCAT, selecciona del desplegable "Clauers": Inici de sessió (opció recomanable en tractar-se d'un certificat personal) i prem el botó Afegir per instal·lar el certificat.

• L'assistent et pot sol·licitar dues contrasenyes: la primera, la de l'administrador del sistema i la segona, la del codi de gestió (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic rebut o en el full de lliurament.

Un cop finalitzat l'assistent, accedeix a la carpeta Clauers- pestanya "Certificats meus" fes doble clic sobre el teu certificat idCAT i dins del desplegable "Confiar" marca "Confiar sempre". En fer aquesta acció el sistema et demanarà les teves credencials de Mac:

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT correctament instal·lat. Ara si vols, pots comprovar el funcionament de l'idCAT.

2. Important l'arxiu de l'idCAT certificat a Clauers:

Accedeix a Clauers i fes clic a "Arxiu">"Importar ítems..."

A continuació cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o .pfx en el teu equip, per exemple a la carpeta "Descàrregues" i fes clic a "Obre".

Et demanarà una contrasenya que és el codi de gestió (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic rebut o en el full de lliurament i fes clic a "D'acord".

Un cop finalitzat l'assistent, accedeix a la carpeta Clauers- pestanya "Certificats meus" fes doble clic sobre el teu certificat idCAT i dins del desplegable "Confiar" marca "Confiar sempre". En fer aquesta acció el sistema et demanarà les teves credencials de Mac:

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT correctament instal·lat.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Microsoft Edge

EXPORTACIÓ

Pas 1: amb el navegador Microsoft Edge ves al botó de la part superior dreta>Configuració> Pestanya Privadesa, cerca i serveis>Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal".

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

seleccionar el certificat i clicar exportar

Pas 3: seleccionar l'opció "Exportar la clau privada"

seleccionar l'opció exportar clau privada

Pas 4: a continuació hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer idCAT certificat en el nou dispositiu.

Definir la contrasenya d'exportació

Pas 5: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens l'idCAT certificat exportat.

definir la ubicació i el nom del fitxer

IMPORTACIÓ

Pas 1. Ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. Ves al botó de la part superior dreta>Configuració>Pestanya Privadesa, cerca i serveis> Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal",  clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Un cop finalitzada la importació, ja pots fer ús del teu idCAT en aquest navegador i ordinador.