Si sospites que algú està fent servir el teu idCAT Certificat, revoca'l.

És recomanable seguir les següents mesures per evitar usos indeguts de l'idCAT Certificat:

Protegir l'idCAT Certificat amb un PIN (clau privada)

Protegir el certificat amb un PIN (clau privada) significa que cada cop que se'n vulgui fer ús el sistema demanarà una contrasenya. Per fer-ho, durant l'assistent de la instal·lació de l'idCAT Certificat, tens l'opció d'habilitar la protecció segura de la clau privada tal com es mostra en la imatge següent:

Un cop marcada l’opció comentada anteriorment, si continues l’assistent arribes al botó “Finalitzar” i posteriorment es veu la següent pantalla, on s’ha de clicar a “Nivell de seguretat”.

A la pantalla següent marca “Alt” i continua l’assistent.

Per últim, indica el codi que vols fer servir per a l’ús del certificat i finalitza l’assistent d’importació. El certificat ja està protegit amb un PIN. 

MOLT IMPORTANT: Aquest PIN no el podràs recuperar, perquè és un codi entre tu i el teu ordinador. Indica un codi segur que ningú pugui esbrinar, però que sigui fàcil de recordar.  

Aquesta acció l'has de fer cada cop que instal·lis l'idCAT Certificat en un nou dispositiu.

No descarregar-lo ni utilitzar-lo a un locutori o altre lloc amb ordinadors d'ús compartit

El certificat idCAT és una eina que permet fer tràmits com a ciutadà, si el descarregues o l'utilitzes a un ordinador d'ús públic qualsevol persona amb accés a l'arxiu del teu certificat podria suplantar la teva identitat, i les conseqüències legals derivades d'aquesta acció et correspondrien a tu com a titular del certificat.

Si ho fas, assegura't de desinstal·lar el certificat i esborrar l'arxiu instal·lable (en cas que l'hagis desat a l'ordinador) un cop el deixis d'utilitzar.

No deixar que una altra persona faci servir el teu idCAT Certificat

El certificat digital és personal i intransferible, per tant, deixar-lo a un tercer perquè en faci ús, per exemple, a un gestor o un familiar, implica que aquest està actuant en nom teu i està suplantant la teva identitat.

Les conseqüències legals derivades d'aquesta pràctica recau sobre el titular del certificat (és a dir, tu). Per això, és important que siguis curós i no deixis que ningú el faci servir.