Quan un certificat digital en programari està instal·lat al magatzem de certificats d'un ordinador i el vols copiar o moure a un altre dispositiu, has de seguir els passos següents:

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Firefox

EXPORTACIÓ

Pas 1: Ves a Eines >Paràmetres>Privadesa i Seguretat >Mostra els certificats

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Fes-ne còpia de seguretat".

Pas 3: defineix la ubicació i el nom del fitxer.

Pas 4: Finalment hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer idCAT certificat en el nou dispositiu. Ja tens l'idCAT certificat exportat.

IMPORTACIÓ

Pas 1. Ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. Ves a Eines>Paràmetres>Privadesat i Seguretat>Mostra els certificats i clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

EXPORTACIÓ

Pas 1: Ves al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat- Administra certificats.

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Pas 3: seleccionar l'opció "Exportar la clau privada"

Pas 4: a continuació hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer idCAT certificat en el nou dispositiu.

Pas 5: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens l'idCAT certificat exportat.

IMPORTACIÓ

Pas 1. ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. accedeix al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració">Privacitat i Seguretat>Seguretat>Administra certificats i clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Exportar i importar un certificat en programari amb Clauers - Mac

EXPORTACIÓ

Pas. 1 Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

Pas. 2 Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

Pas. 3 Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

Pas. 4 S'obrirà una finestra que ens demanarà amb quin nom volem desar el certificat i a quina ubicació; indicarem el nom i on volem desar el certificat deixant el format d'arxiu per defecte: .p12.

Pas. 5 S'obrirà una finestra que ens demanarà posar una contrasenya d'exportació que ens servirà per a protegir l'arxiu del certificat exportat; aquesta contrasenya s'haurà d'introduir quan vulguem instal·lar el certificat des de l'arxiu resultant.

Pas. 6 Per finalitzar l'exportació s'obrirà una finestra que ens demanarà posar la contrasenya d'inici de sessió.

IMPORTACIÓ

Abans de fer la instal·lació, comprova que tinguis la icona del cadenat que consta a Clauers - Inici de sessió oberta:

A continuació tens dues opcions per instal·lar l'idCAT certificat:

1. Fent doble clic sobre l'arxiu idCAT certificat:

Cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o .pfx al teu equip a la carpeta "Descàrregues" i fes doble clic sobre el fitxer i segueix les indicacions de l’assistent tenint present que:

• L'assistent et pot demanar on afegir el certificat idCAT, selecciona del desplegable "Clauers": Inici de sessió (opció recomanable en tractar-se d'un certificat personal) i prem el botó Afegir per instal·lar el certificat.

• L'assistent et pot sol·licitar dues contrasenyes: la primera, la de l'administrador del sistema i la segona, la del codi de gestió (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic rebut o en el full de lliurament.

Un cop finalitzat l'assistent, accedeix a la carpeta Clauers- pestanya "Certificats meus" fes doble clic sobre el teu certificat idCAT i dins del desplegable "Confiar" marca "Confiar sempre". En fer aquesta acció el sistema et demanarà les teves credencials de Mac:

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT correctament instal·lat. Ara si vols, pots comprovar el funcionament de l'idCAT.

2. Important l'arxiu de l'idCAT certificat a Clauers:

Accedeix a Clauers i fes clic a "Arxiu">"Importar ítems..."

A continuació cerca l’arxiu amb l’extensió .p12 o .pfx en el teu equip, per exemple a la carpeta "Descàrregues" i fes clic a "Obre".

Et demanarà una contrasenya que és el codi de gestió (contrasenya) que t’apareix al correu electrònic rebut o en el full de lliurament i fes clic a "D'acord".

Un cop finalitzat l'assistent, accedeix a la carpeta Clauers- pestanya "Certificats meus" fes doble clic sobre el teu certificat idCAT i dins del desplegable "Confiar" marca "Confiar sempre". En fer aquesta acció el sistema et demanarà les teves credencials de Mac:

Un cop fet ja tindràs el certificat idCAT correctament instal·lat.

Exportar i importar un certificat en programari amb navegador Microsoft Edge

EXPORTACIÓ

Pas 1: amb el navegador Microsoft Edge ves al botó de la part superior dreta>Configuració> Pestanya Privadesa, cerca i serveis>Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal".

Pas 2: seleccionar el certificat amb el teu nom i emès per EC-Ciutadania i clicar el botó "Exportar".

Pas 3: seleccionar l'opció "Exportar la clau privada"

Pas 4: a continuació hauràs de definir una contrasenya d'exportació que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer idCAT certificat en el nou dispositiu.

Pas 5: finalment defineix la ubicació i el nom del fitxer. Ja tens l'idCAT certificat exportat.

IMPORTACIÓ

Pas 1. Ves a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

Pas 2. Ves al botó de la part superior dreta>Configuració>Pestanya Privadesa, cerca i serveis> Seguretat. En aquest punt clicar al botó "Administra Certificats" i a continuació la pestanya "Personal",  clica a "Importar" i segueix l'assistent.

Recorda que et demanarà la contrasenya d'exportació que has definit.

Un cop finalitzada la importació, ja pots fer ús del teu idCAT en aquest navegador i ordinador.