A partir del moment en què es revoca un certificat, tant el certificat original com qualsevol de les còpies que se n'hagin pogut realitzar deixaran de ser vàlides i no es podran fer servir més encara que no hagi arribat la data de caducitat del certificat.

Si vols donar de baixa permanentment el teu idCAT Certificat o, si com a titular d'aquest, sospites o tens la certesa que un tercer té accés al teu certificat (l'has perdut o te l'han robat) és necessari que el revoquis. La revocació implica la inhabilitació total i l'anul·lació permanent del certificat i de qualsevol còpia d'aquest.

La revocació d’un idCAT Certificat la pots fer en línia des de casa o presencialment en una entitat de Registre:

Des de casa

Accedeix a la pàgina www.idcat.cat a l’apartat "Revocació":

Emplena les dades que demana el formulari i fes clic a "Revocació del certificat":

Nota: Si no recordes el Codi de gestió (Contrasenya) el pots recuperar mitjançant l'enllaç de la part inferior de la pàgina o bé directament a través del següent enllaç per reenviar-te el codi de gestió.

En la pantalla següent t'apareixerà un missatge indicant que la teva sol·licitud de revocació s'ha realitzat correctament.

Si necessites obtenir un nou idCAT certificat podràs fer-ho des de qualsevol Entitat de Registre idCAT, trobaràs els passos a Sol·licitud de l'idCAT Certificat.

Un cop revocat el certificat, com que ja no se'n podrà fer ús, et recomanem que el desinstal·lis de tots els navegadors i dispositius on el tinguis instal·lat.

Des de l'Entitat de Registre idCAT

Pots revocar l'idCAT Certificat en qualsevol Entitat de Registre idCAT.

Si necessites obtenir un nou idCAT Certificat, podràs sol·licitar-lo a la mateixa Entitat de Registre.

Un cop revocat el certificat, com que ja no se'n podrà fer ús, et recomanem que el desinstal·lis de tots els navegadors i dispositius on el tinguis instal·lat.