Descarregar i instal·lar

És necessari descarregar la clau 1 i la 2, per tal de  verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats del Consorci AOC.

Nota:  si disposes d’un antivirus instal·lat a l’ordinador és possible que aquest no reconegui el tipus d’arxiu i faci aparèixer una alerta de seguretat per tal que es confirmi la confiança en aquest.

Per descarregar les dues claus cal fer servir els següents enllaços:

1.- clau de l’entitat certificadora del Consorci AOC

2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana (descarrega-les clicant aquí si el teu certificat es va emetre abans del 9 d’abril del 2015)

Per fer la instal·lació segueix els passos en funció del teu navegador:

 • Internet Explorer i Google Chrome en sistema operatiu Windows

Nota: Aquestes són les passes que has de seguir per a descarregar les claus, és el mateix procés i pantalles pels dos certificats.  

Nota: Un cop instal·lats aquests arxius, si fas servir els navegadors Internet Explorer, Google Chrome o Edge ja pots fer servir el certificat idCAT. Mira la nota següent pels casos d’ús amb Firefox.

 • Mozilla Firefox en qualsevol sistema operatiu, Windows, Linux o MAC
  • Desa els arxius al disc dur.
  • Dins de Firefox importa el fitxer descarregat obrint les opcions des del menú lateral dret, Opcions > Avançat > Certificats > Visualitza els certificats > pestanya Entitats > Importa > Seleccionar l’arxiu
 • Safari i Google Chrome amb sistema operatiu MAC
  • Desa els arxius al disc dur.
  • Fes doble clic sobre l’arxiu baixat, i accepta la instal·lació al magatzem de certificats.
  • Perquè el certificat idCAT consti com a confiable has d’accedir a Clauers del MAC- pestanya Certificats – fer doble clic sobre la clau pública EC-ACC i prémer en el menú Obtenir informació  i en aquesta pantalla, dins del desplegable Confiar marca Confiar sempre (la contrasenya que es demana en finalitzar és la teva contrasenya de MAC):
Desinstal·lar

Accedir al magatzem de certificats de Windows (Barra de cerca –> “Administrar certificats d’usuari”)

Accedir a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança” –> Buscar el certificat “EC-ACC” i eliminar-lo

Accedir a la carpeta “Entitats de certificació intermedi” –> Buscar el certificat “EC-Ciutadania” i eliminar-lo

Descarregar el certificat arrel EC-ACC, instal·lar-lo i comprovar que estigui a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança”

Descarregar el certificat intermedi EC-ciutadania, instal·lar-lo i comprovar que estigui a la carpeta “Entitats de certificació intermedi”

Verificar que els certificats personals es troben a la carpeta “Personal”

Nota: Haureu de ser administrador de l’equip per fer l’acció d’eliminar.