Les claus públiques serveixen per a verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats del Consorci AOC.

Descarregar i instal·lar

Les claus públiques serveixen per a verificar que els certificats que arriben als nostres equips informàtics han estat emesos per alguna de les autoritats de certificació de la jerarquia d’entitats del Consorci AOC.

Per descarregar les dues claus públiques prem els següents enllaços:

1.- clau de l’entitat certificadora del Consorci AOC
2.- clau de l’entitat de certificació ciutadana

En funció del teu navegador, fes els següents passos d'instal·lació:

• Edge i Google Chrome en sistema operatiu Windows:
    • Desa els arxius al disc dur.
    • Executa l'arxiu i segueix les indicacions de l'assistent.
  • Mozilla Firefox en sistema Windows, Linux o Mac
    • Desa els arxius al disc dur.
    • Dins de Firefox importa el fitxer descarregat obrint les opcions des del menú lateral dret, Opcions > Avançat > Certificats > Visualitza els certificats > pestanya Entitats > Importa > Seleccionar l’arxiu.
  • Safari i Google Chrome amb Mac
    • Desa els arxius al disc dur.
    • Fes doble clic sobre l’arxiu baixat, i accepta la instal·lació al magatzem de certificats.
    • Accedeix a Clauers del Mac- pestanya Certificats- fes doble clic sobre la clau pública EC-ACC i dins del desplegable "Confiar" marca "Confiar sempre":
    • La contrasenya que es demana en finalitzar és la teva contrasenya de Mac

Desinstal·lar

En funció del teu sistema operatiu, fes els següents passos de desinstal·lació:

• Windows:

1. Accedeix al magatzem de certificats de Windows des de la barra de cerca –> “Administrar certificats d’usuari”.

2. A continuació, accedeix a la carpeta “Entitats de certificació arrel de confiança”, cerca el certificat “EC-ACC” i elimina'l.

3. Accedeix a la carpeta “Entitats de certificació intermèdia”, cerca el certificat “EC-Ciutadania” i elimina'l.

• Mac:

1. Accedeix a Clauers del Mac- pestanya Certificats

2. A continuació, cerca el certificat “EC-ACC” i "EC-Ciutadania" i elimina'ls.

Nota: Haureu de ser administrador de l’equip per fer l’acció d’eliminar.